понеделник, 24 ноември 2008 г.

Нелепа загуба за пирдопчани срещу столичния "Септември"

Мъжкият волейболен тим на Пирдоп загуби по изключително драматичен начин един от най-важните мачове за сезона и по този начин пропусна да направи решителна крачка към призовото място в групата. В съботния следобед момчетата на треньора Павел Лалов посрещнаха в своята зала софийският „Септември” и въпреки първоначалния превес така и не успяха да спрат победния ход на столичани.

Както всяко при всяко домакинство, така и този път средногорци започнаха надъхано и набързо дръпнаха с два гейма разлика срещу именития си съперник. В тези първи минути местните волейболисти убедително надиграха своите гости и бяха на крачка от това да нанесат първа загуба на „септемврийците” за сезона. Преломен обаче се оказа третият гейм, в който резултатът вървеше точка за точка до самия край. Тогава, при преднина от 22:21 т. за пирдопчани, те допуснаха поредица от груби грешки и допуснаха обрат, губейки частта с 22:25 т.

В следващият гейм домакините определено допуснаха психологически срив и бяха убедително победени от разигралите се столичани. Финалната, пета част бе не по-малко емоционална и до самия край и двата отбора съхраниха надежди за победа. В крайна сметка късметът се усмихна на гостите, които „затвориха” срещата с 15:13 т. и 3:2 гейма.

Поражението остави средногорци на третото място в групата от шест тима. „Септември” пък продължава да бъде безспорен лидер в подреждането. Следващата седмица е и последният кръг за есенния полусезон, в който на местните волейболисти предстои дълго пътуване до Козлодуй. Срещу местния волейболен отбор пре миналия сезон пирдопчани записаха две чисти победи, така че и сега нагласите са за успех.

Междувременно от клуба се оплакаха, че са принудени да тренират при минусови температури в градската спортна зала. Причината – липса на парно отопление. Според наставника Павел Лалов проблемът вече е бил повдиган пред Община Пирдоп, но до момента не са предприети никакви мерки. Студът в залата дори принудил волейболният треньор да отменя треноровки на детските състави – с цел избягване на настинки сред младите таланти.

Няма коментари: