понеделник, 17 ноември 2008 г.

Чиста победа срещу "Изгрев" (Ябланица) за пирдопските волейболисти

Втора поредна домакинска победа записа волейболният тим на Пирдоп в събота. Срещу гостуващия състав на „Изгрев” (Ябланица) момчетата на треньора Павел Лалов играха уверено и спечелиха с категоричното 3:0 гейма, като след третия кръг в тазгодишната надпревара са с актив от шест точки.

Двубоят традиционно започна силно за средногорци, които набързо дръпнаха с няколко точки аванс, подкрепяни бурно от публиката в залата. Макар че тяхната точкова преднина постепенно намаля, те до самия край на гейма поддържаха преимуществото си и спечелиха с 25:22.

Гостите от Ябланица на пръв поглед изглеждаха с доста по-висока средна възраст, но на моменти със спокойствие и рутина сериозно затрудняваха играта на опонентите си. Пирдопчани пък бяха крайно амбицирани и играеха с невероятен хъс, но често бъркаха изпълнения на начален удар и по този начин „отбелязваха” лесни точки за състава на „Изгрев”.

Втората част бе далеч по-равностойна, а играта вървеше точка за точка. Всичко това приключи малко след втората техническа пауза, дошла при 14:15 за гостите – оттам нататък средногорци бяха безапелационни и победиха с 25:20. В най-инфарктния, трети гейм, волейболистите на Ябланица използваха няколко грешки в играта на съперниците си и до самия край на гейма поддържаха преднина от пет точки, мислейки вече за пълен обрат. За щастие на пирдопчани чак дотам не се стигна – след невероятна серия от блокади те сякаш „излъгаха” гостите и взеха и третата част с 25:23, а с нея и победата в мача.

Така местните волейболисти продължават с добрия старт на сезона. Чистата победа в мача срещу „Изгрев” е повече от добре дошла, защото в края на първенството е твърде вероятно решаващо за класирането да бъде и геймовото съотношение.

Няма коментари: