понеделник, 16 февруари 2009 г.

В Пирдоп предстои турнир по тенис на маса за юноши и девойки до 15 г.

През идния уикенд – на 21 и 22 февруари, пирдопският клуб по тенис на маса ще домакинства на държавното индивидуално първенство за юноши и девойки до 15 години. Надпреварата е от национален мащаб и традиционно се разделя на две групи, като в местната спортна зала ще се изиграят срещите между тимовете от Южна България.

Състезание от подобен мащаб до момента не е било организирано от средногорските тенисисти и определено е голям успех за спорта в региона. Очаква се над 80 млади таланта да пристигнат заедно със своите треньори, което ще има и определен икономически ефект – най-вече за хотелите в Пирдоп, които си гарантират почти пълна заетост на стаите.

До възможността за провеждането на надпреварата се стигна след поредицата перфектно организирани турнири през 2008, които убедиха представителите на родната федерация по тенис на маса в достойнствата на пирдопската спортна зала. С помощта на „Кумерио Мед” АД пък бе преодоляно и последното изискване – закупуване на четвърта професионална маса за игра. По този начин оттук нататък местният спортен клуб все по-често ще може да бъде домакин на надпревари от подобен мащаб.

Що се отнася до самото състезание, в него целта на всеки участник ще бъде да влезе в призовата шестица. Така, заедно с победителите от Северна България, най-добрите 12 ще заформят финален турнир в столицата, където ще бъдат определени и шампионите на страната. Пирдопският клуб също ще бъде представен от своите млади таланти – при момичетата сили ще премерят Борислава Лазарова, Ваня Брайнова и Лили Вучкова, а в турнира при момчетата ще се включат Павлин Михов, Николай Койчев и Велизар Стоев. От всички тях най-опитна и с най-големи шансове за пробив в схемата е Борислава, но дори и тя със своите 13 години най-вероятно ще срещне трудности срещу по-големите съпернички. Въпреки всичко, и за шестимата средногорци участието в подобна надпревара, и то в собствената зала, ще бъде повече от полезно.

Седмица след състезанието в Пирдоп ще се проведе и първенството за юноши и девойки до 12 години, на което ще домакинства Панагюрище. В него участие отново ще вземат голяма част от местните млади тенисисти.

Няма коментари: