понеделник, 16 февруари 2009 г.

"Мирково" започна подготовка за пролетния полусезон, хикс в първата контрола

Вече от две седмици единственият средногорски футболен клуб през този сезон – „Мирково”, води подготовката си за пролетните срещи от първенството. Възпитаниците на треньора Николай Николов подновяват мачовете от надпреварата в окръжната футболна група на 17 март, а през уикенда изиграха и първата си контрола – срещу тима на „Звездец” (Горна Малина).

В състава на средногорци всичко е наред – няма контузени или наказани футболисти. Местният тим дори се е „подсилил” с едно ново попълнение – младият златишки състезател Андрей Василев, който е възпитаник на детско-юношеската школа на „Берое” (Стара Загора). На срещата в Горна Малина Андрей дебютира и остави с добри впечатления треньорския щаб.

Самата среща завърши наравно – 1:1. Средногорци откриха резултата в началото на второто полувреме чрез Цветан Михов, а техните домакини върнаха паритета в резултата минути преди края на срещата. Наставникът на мирковчани Николай Николов сподели, че е напълно доволен от показаната игра и ще търси възможност за провеждането на още една или две контроли преди подновяването на срещите от шампионата.

Средногорските футболисти ще стартират борбата за призово класиране от незавидното предпоследно място. Те са и с мач по-малко, след като есенното домакинство на втория в класирането „Драгоман” бе отложено за пролетта. Така мирковчани започват с общо три поредни двубоя у дома. Техният изход в общи линии ще покаже дали тимът има потенциал да се измъкне от дъното или пък съвсем заслужено се намира там.

Няма коментари: