понеделник, 23 февруари 2009 г.

ДЛП по борба в Горна Оряховица, сребро за Борис Кюркчиев

През отминалия уикенд – 21 и 22 февруари, в гр. Горна Оряховица се проведе Държавното лично първенство на България по борба за момчета до 15 години. В надпреварата участваха и двама представители на златишкия клуб „Стоян Николов”, водени от своя наставник Иван Нешков.


Общо седем клуба не успяха да пристигнат за надпреварата поради дебелата покривка сняг, коята в района на Горна Оряховица според златичани на места достигала 80 см. Все пак над 200 състезатели от общо 22 клуба взеха участие в републиканското първенство, като пътуването на местните борци и техния треньор станало възможно благодарение на помощта, оказана от Юлиан Иванов и Георги Кюркчиев.


Схватките на средногорските момчета бяха в неделя. В категория до 35 кг. Борис Кюркчиев за първи път в кариерата си стигна до финала в първенство от подобен мащаб, но там загуби от представител на столичния „Левски” и остана със сребърен медал. В категория до 85 кг. пък Иван Ушанов остана шести.


Междувременно бившият възпитаник на златишката школа – Йото Христов, който от есента на миналата година е в редиците на елитния „Рилски спортист” (Самоков), за пореден път стана републикански шампион в своята категория.


Иначе златичани очакват с по-голям интерес идния уикенд, когато е държавното лично първенство за момчета до 13 г. в Стара Загора. За него треньорът Иван Нешков ще вземе със себе си поне 7-8 от своите възпитаници и по думите му за повечето от тях очаква класиране „от шампион нагоре”. Все още обаче стои под въпрос осигуряването на транспорт за малките борци – проблем, за чието решаване талантите се надяват да получат подкрепа от Община Златица.

Няма коментари: