вторник, 27 октомври 2009 г.

Ветераните на "Мирково" с победа срещу "Левски"


Със зрелищен мач между ветераните на „Мирково” и елитния столичен „Левски” бяха закрити едномесечните чествания по случай 50-годишнината от началото на организирания спорт в средногорското село. Левскарите пристигнаха водени от легенди на клуба като Павел Панов, Ангел Станков, Стефан Павлов и Краси Гайдарски, но в крайна сметка загубиха от своите домакини след изпълнение на дузпи.


Срещата, която съвсем очаквано предизвика значителен зрителски интерес, започна добре за мирковчани. Любчо Йорданов даде гол аванс за средногорския тим в средата на първата част, но столичани успяха да изравнят до почивката. През второто полувреме ветераните на „Левски” реализираха още на два пъти и така „дръпнаха” в резултата с 3:1. Последва втори гол на Любчо Йорданов, а малко преди края с точно реализирана дузпа от Тодор Дангов бе оформено и крайното 3:3.


Двата отбора не играха продължения, а директно пристъпиха към изпълнение на 11-метрови наказателни удари. При тях в герой за тима си се превърна настоящият треньор на мъжкия състав на „Мирково” Николай Николов, който хвана две дузпи на левскарите. Средногорските футболисти пък не допуснаха нито една грешка и се поздравиха с успех в срещата.


По-късно същия ден в ресторанта на комплекс „Св. Иван Рилски” се състоя и тържественото закриване на честванията по случай спортната годишнина. На организираната от клуба вечеря освен гостите от София присъстваха бивши и настоящи състезатели и спортни деятели от селото.

Няма коментари: