неделя, 13 юни 2010 г.

40-градусова жега за най-добрите родни лекоатлети

На 12-и и 13-и юни около 500 състезатели от цялата страна се включиха в републиканската надпревара по лека атлетика за мъже и жени. Националният стадион „Васил Левски” подложи на истинско изпитание силите и волята на най-добрите родни лекоатлети, които трябваше да се справят с изпитанията си при 40-градусова жега.

Двама бяха представителите на „Средногорски атлет”, които треньорът Ваньо Масларски взе със себе си в столицата. И този път Мария Христова се включи в коронната си дисциплина – многобой, където пирдопчанката отново се представи силно и влезе в призовата тройка. Мария подобри личните си постижения на висок скок, тласкане на гюлле и в бяганията на 200 м. и 800 м., като в крайното класиране остана на трето място. Така тя от една страна постигна по-високи резултати, но пък отстъпи позиция назад от миналогодишния си сребърен медал.

Освен най-опитната средногорска лекоатлетка, в надпреварата се включи и все по-успешно представящият се напоследък Любомир Дишлянов. Младежът записа първото в кариерата си участие при мъжете – в бягането на 3 000 м. стипълчейз. За нещастие на участниците дисциплината се проведе по обяд, точно в най-горещото време от деня. Жегата обаче „отказа” само един от единадесетте бегача – останалите успяха да завършат успешно, а Любчо се нареди на девето място.

Последните стартове от републиканското първенство по лека атлетика са в края на месеца – на 26-27 юни за момчета и момичета под 16 г. и на 29-30 за юноши и девойки старша възраст. И в двете възрастови категории „Средногорски атлет” ще има свои представители.

Няма коментари: