понеделник, 28 юни 2010 г.

Ненко Стаменов с втора поредна победа в мото-шампионата!

През отминалия уикенд, 26 и 27 юни, на пистата в Долна Митрополия край Плевен се проведе вторият кръг от тазгодишния шампионат по мотоциклетизъм. В серия „Супербайк” – клас 1 000 кубика и този път стартира златишкият състезател Ненко Стаменов, който преди месец започна надпреварата с победа и даде заявка за титла тази година.

Средногорецът отново стартира уверено и даде най-добро време на първата квалификация. При втората обаче Ненко финишира втори и в официалната надпревара трябваше да стартира от тази позиция. Проблем за златичанина се оказаха гумите – поради липсата на достатъчно финансов ресурс младежът не успя да стартира с нови такива, а вече употребяваните и изтъркани гуми доведоха до падане във втората квалификация.

Освен финансов, Ненко имаше и здравословен проблем. Преди няколко седмици средногорският състезател счупи ключица и не успя да се възстанови напълно за втория си официален старт през сезона. Амбицията обаче се оказа по-силна от болката и в крайна сметка златичанинът отново се нареди на най-високото стъпало на призовата стълбичка. Още след първия направен завой Ненко излезе начело на колоната и не допусна да бъде изпреварен до самия край, въпреки че по думите му в последните обиколки е изпитвал силни болки в ключицата.

Така средногорският представител направи огромна крачка към титлата в своя клас – на практика още една победа в оставащите два кръга ще му осигури така желаното призово място. Всъщност Ненко няма никакви притеснения в чисто спортен план, а по-скоро мисли в посока осигуряване на финансиране за участията си. През този сезон повечето от традиционните спонсори на златишкия мото-състезател са се „отдръпнали”, а младежът сам финансира участията си. Предвид големите разходи обаче това се оказва непосилна задача за него и е твърде вероятно именно тази невидима страна на шампионата да се окаже решаваща за крайния му изход.

1 коментар:

Unknown каза...

toi e koravo mom4e 6te nameri re6enie na si4ko .mnogo uspehi