понеделник, 28 юни 2010 г.

На стадион "Васил Левски" продължава държавният шампионат по лека атлетика

На 26 и 27 юни в столицата продължиха стартовете от тазгодишното републиканско първенство по лека атлетика. Този път на националния стадион „Васил Левски” медалите в различните дисциплини разпределиха най-добрите родни момчета и момичета под 16 години.


По предварителна информация местният клуб „Средногорски атлет” трябваше да има три представителя в женския профил на надпреварата. В седмиците преди старта обаче от групата отпадна 12-годишната Пламена Съйкова, която по същото време трябваше да се яви на приемни изпити в пловдивското спортно училище.


В многобоя, където не успя да участва Пламена, се включи Виктория Дишлянова. Общо 72 момичета се бориха за призово класиране в тази дисциплина. Големият брой участнички се обяснява с немалкото лекоатлетки на възраст под 14 г., сред които бе и тринадесетгодишната Виктория.


По регламент тези състезателки могат да се включат в републиканския шампионат при по-големите от тях девойки, но само в определени дисциплини – многобой, щафета или кросово бягане. В тази засилена конкуренция средногорското момиче се представи на ниво и завърши в първата половина на подреждането – 30-а в крайното класиране. Постижението е добро предивид факта, че коронните дисциплини на Виктория по принцип са бяганията на дълги разстояния, а участието й в многобоя бе по-скоро за трупане на опит.


Другата представителка на пирдопския клуб – Поля Ангелова, взе участие в бягането на 400 м. с препятствия. Поля, за която това бе едва второто официално състезание в досегашната кариера, се нареди 16-а в конкуренция с още 41 момичета.


Освен републиканската напревара, през уикенда националният стадион бе домакин и на международния турнир за мъже и жени „Павел Павлов”, в който освен българи участие взеха и лекоатлети от Украйна, Македония, Саудитска Арабия, Мароко и други страни.


В надпреварата можеше да се включи и Мария Христова, но най-опитната пирдопска състезателка предпочете да запази силите си за предстоящия на 29 и 30 юни държавен шампионат при юношите и девойките старша възраст.

Няма коментари: