понеделник, 28 юни 2010 г.

Кратък обзор на отминалия футболен сезон в Средногорието

В разгара на футболните страсти, докато целият свят следи изкъсо случващото се по стадионите в ЮАР, реших накратко да обобщя какво се случи в Средногорския футбол през вече отминалия сезон.


От двата местни тима отборът на „Мирково” започна с по-големи амбиции напреварата в окръжната футболна група. В клуба дори бе сформиран и състав от юноши младша възраст, който бе поет от завърналия се в региона Красимир Пастушки. Така в годината на 50-годишния юбилей от началото на организирания спорт в Мирково, футболният отбор на селото направи летящ старт в окръжния ешелон и спечели разгромно първите си две срещи.


Последва спад във формата и три поредни загуби, след които мирковчани отново се върнаха на победния ход и приключиха есенния полусезон в средата на класирането. През пролетта тяхното представяне бе донякъде аналогично – променлива форма и редуване на силни и слаби мачове. В крайна сметка „Мирково” разгроми регионалния съперник „Спартак” (Пирдоп) в последния кръг и убедително зае седмо място от общо десет отбора в крайното класиране - с равен брой победи и загуби (по седем) и четири равенства.


Що се отнася до „спартаковци”, тяхното представяне съвсем очаквано бе слабо. Футболът в Пирдоп бе възроден след година прекъсване, но набързо сглобеният отбор не успя да покаже добра игра и завърши годината в дъното на класирането – предпоследен, със само една победа и две равенства от общо 18 изиграни срещи. В последните няколко пролетни кръга пък пирдопчани очевидно просто доиграваха сезона, а към момента бъдещето на „Спартак” все още изглежда неясно.


Може би най-позитивните емоции през отминалия сезон предизвикаха младите таланти от новосформираната детско-юношеска школа в Мирково. Отборът на юношите младша възраст изигра редица силни мачове и оказа сериозен отпор на далеч по-опитните си съперници. Някои от най-добре представящите се юноши дори дебютираха и за мъжкия състав.

Няма коментари: