сряда, 9 юни 2010 г.

Ваня Брайнова - с два медала от държавната надпревара по тенис на маса


В края на месец май се проведе държавното отборно и индивидуално първенство по тенис на маса за момчета и момичета до 12 години. Домакин на надпреварата бе Дворецът на културата и спорта във Варна, като общо 134 млади таланти от цяла България се включиха в състезанието. Средногорието пък отново бе представено достойно, след като само преди няколко седмици пирдопчанката Борислава Лазарова стана трета в страната на турнира при момичетата до 15 г.


В морската ни столица основните надежди за медал бяха свързани с друга представителка на Пирдоп – Ваня Брайнова. Състезаващата се за СКТМ „Панагюрище” участничка бе сред поставените в индивидуалната надпревара и пропусна предварителните групи, както и първия кръг от директните елиминации в схемата.


Така Ваня имаше своеобразната привилегия да започне своето участие направо от осминафиналната фаза на турнира. Тя обаче стартира разочароващо и допусна загуба още в първата си среща – 0:3 гейма срещу Ангелина Арнаудова от „Стоянстрой” (Пловдив).


Далеч по-добро бе представянето на Ваня Брайнова в турнира по двойки, където пирдопчанката и съотборничката й Десислава Ботева постигнаха две убедителни победи и стигнаха до полуфинал. В него двете състезателки загубиха с 0:3 гейма от бъдещите шампионки – Михаела Димова и Есин Саид от Момчилград, и останаха на трето място в страната.


Тимът на „Панагюрище” пък се нареди четвърти в крайното отборно класиране – така неговите възпитаници, сред които и Ваня, си тръгнаха с още един бронзов медал.


В държавната надпревара взеха участие и част от състезателите на златишкия клуб по тенис на маса към СК „Стоян Николов”. Тренираните от Йордан Лазаров момчета и момичета играха добре, но не успяха да се справят с конкуренцията на по-опитните си съперници и така и не преодоляха предварителните групи.


Най-голям шанс да стигне до директните елиминации имаше добре представящият се през последните месеци Игнат Николов. Златичанинът обаче изтегли тежък жребий и с две победи и загуба остана втори в своята група. Божидар Арнаудов, който в последния момент зае мястото на отпадналия по здравословни причини Петър Додов, не успя да запише успех.


При момичетата това стори Християна Делийска, която „взе” една от срещите си в групата. Илияна Нешкова пък загуби и трите си мача, но в два от тях игра изключително равностойно срещу съперниците си, губейки с по 2:3 гейма. На практика тези срещи можеха да се развият и в нейна полза – в такъв случай представителката на Средногорието щеше да се нареди на второ място и според регламента при момичетата да продължи напред.

1 коментар:

Анонимен каза...

Аз играя за клуба по тенис на маса ,, Тетрон - Плевен ,, - и мога да кажа че съм виждал момичето как играе , мисля че на лично неможе да вземе медал защото тя няма нищо общо с другите тенисистки , тя по състезанията се държи много лигаво , според мен само на отборно или на двойки може да успее защото има кой да взима повечето точки в геймовете.На Варна на финалите на Млад олимпиец тя игра добре! Другите състезателки имат дисциплина но на нея това и липсва ! Мога да кажа Браво на момичето за двата медала и пожелавам успех по другите състезания !