понеделник, 26 май 2008 г.

Легендарните "Сигнал" станаха част от Влайковите дни

Ден преди официалното закриване на “Влайкови дни 2008” площадът на град Пирдоп посрещна една от най-обичаните родни групи – “Сигнал”. С музиката на Данчо Караджов и компания са израснали поколения българи, затова и в петъчната вечер центърът на града бе изпълнен от хора на всички възрасти.

Концертът бе на обичайното високо ниво, което музикантите от “Сигнал” достигнаха през годините и в момента продължават да поддържат. Всъщност това далеч на е първото им посещение на Средногорието за 30-годишната история на популярната група (виж интервюто). Затова и голяма част от публиката добре знаеше, какво може да очаква. А именно – час и половина рок хитове, някои от които “до болка” познати и емблематични за българската музика въобще.

“Изненади” сред парчетата почти нямаше – само класики от дългата колекция на “Сигнал”. Малко неочаквано бе изпълнението на българския национален химн, но само като инструментал – поздрав за празника на славянската култура и писменост на следващия ден. Иначе Данчо Караджов показа, че все още е един от най силните вокалисти в България – макар на доста от песните да даваше шанс за изява и на публиката.

Както всеки рок концерт, и този завърши с изпълнение на бис. След него кметът на Община Пирдоп г-жа Антоанета Илиева поздрави музикантите, а те от своя страна раздадоха десетки автографи и се снимаха със всеки желаещ.

Няма коментари: