сряда, 7 май 2008 г.

Борба в Горна Оряховица, два бронза

През уикенда в Горна Оряховица се проведе Държавно лично и отборно първенство по борба за деца. В него традиционно добро представяне записа и тима на златишкия спортен клуб “Стоян Николов”, който този път бе представен от 6 състезателя.

В надпреварата са били записани над 150 млади борци от цялата страна, сред които и най-добрите в този спорт в момента. В тяхната конкуренция всички средногорци са завоювали класиране в челните десятки на своите категории, а двама от тях дори са се завърнали в Златица с бронзови медали. Наставникът Иван Нешков сподели, че още в първия кръг от шест срещи местните таланти са записали шест победи, но след “ударното” начало никой не е успял да стигне до финала.

Място на почетната стълбичка са заслужили представителите ни в най-леките категории. При борците до 32 кг. Борис Стоянов е трети, а Станислав Луков – седми. При тези до 38 кг. пък е и другият ни бронзов медалист – Йото Христов. В категория до 53 кг. седмото място от общо 24 състезателя си поделят двама златичани – Николай Иванов и Ганчо Атанасов; а до 73 кг. Иван Ушанов е осми от 15 бореца. Отборно съставът ни отново е в топ 10 – на осмо място от 21 отбора.

Всички в спортен клуб “Стоян Николов” определят представянето като много добро. Следващото изпитание пред Иван Нешков и неговите възпитаници пък ще е точно след месец – в началото на юни гр. Плевен ще е домакин на Държавно лично първенство.

Няма коментари: