неделя, 1 февруари 2009 г.

Михаела Николова с първи изяви за "Академик"

През отминалата есен Ви разказахме за младата пирдопска волейболистка Михаела Николова (на снимката - вдясно), която бе привлечена от тима на столичния „Академик” и по този начин продължи кариерата си в елитната лига на страната. Броени дни преди подновяването на сезона при девойките старша възраст решихме да потърсим 14-годишната местна състезателка за да проверим как се е развила кариерата й в първите месеци след напускането на Средногорието.


По думите й, Михаела е била приета изключително добре от останалите момичета и веднага е успяла да се впише в колектива. През есенния полусезон девойките старша възраст на „Академик” са изиграли общо шест кръга и в момента са втори във временното класиране. Пирдопчанката редовно е била част от разширения състав, но съвсем естествено не е записала минути в някоя от официалните срещи. „Все още нямах необходимата техника, а и психически не бях подготвена за мач на такова ниво” – споделя Михаела.


Треньорите обаче й дали шанс в международния коледен турнир, организиран в столицата в края на годината. На него средногорската волейболистка взела участие в двубоите срещу столичните „Локомотив” и „Славия”, както и с македонския „Вардар” (Скопие). Въпреки силното притеснение Михаела успяла да покаже добра игра и след въпросните срещи била уверена от треньорския щаб, че през пролетния полусезон по-често ще намира място в титулярния състав.


Сега пирдопчанката се готви усилено за предстоящото в края на февруари подновяване на първенството и се надява да помогне на своя тим в борбата за първото място.

1 коментар:

Анонимен каза...

Браво Мишо, продължавай все така напред, и покажи на какво си способна.