неделя, 5 април 2009 г.

"Мирково" - "Звездец" (Горна Малина) 1:1

Второ поредно равенство записаха футболистите на „Мирково” в срещата си от 13-ия кръг на „А” окръжна футболна група. Като домакини на „Звездец” (Горна Малина) средногорци завършиха 1:1и определено могат само да съжаляват, че пропуснаха да вземат и останалите две точки от регионалното дерби.


Срещата се игра в слънчевия съботен следобед на 4 април, а хубавото време се отрази и на посещаемостта – почти цялата трибуна на мирковския стадион бе изпълнена с любители на футболната игра. Домакините пък изиграха мача без един от основните си играчи – Ненко Георгиев, който беше наказан заради натрупани жълти картони.


Местните футболисти започнаха добре двубоя и след няколко добри атаки първи стигнаха до попадение. Голът падна след красив удар на Цветан Михов, който от около 25 м. „намери” добре коженото кълбо и ги прати в горния десен ъгъл на противниковия страж.


Минута по-късно грешка в защитата на средногорци можеше бързо-бързо да възстанови паритета в резултата. Двама от офанзивните футболисти на „Звездец” останаха очи в очи с вратаря на домакините Боян Иванов и успяха да го преодолеят, но под смаяният поглед на публиката така и не успяха да вкарат топката в опразнената врата. Нападателят на гостуващия състав направи невъзможното и от пет метра някак съумя да прехвърли напречната греда.


Малко преди почивката обаче нова грешка на мирковски защитник доведе до идентична ситуация, но този път играчът от Горна Малина действа далеч по съсредоточено и реализира за 1:1. Още в следващата атака Пламен Миланов пропусна да изведе домакините отново напред, след като не засече по най-добрия начин острото центриране на Недко Йорданов от десния фланг.


Второто полувреме бе далеч по скучно и премина в измъчени опити на двата отбора да се победят. Така или иначе, никой от тях не успя да стигне до чисто положение. Емоции предизвикаха няколко отсъдени спорни засади, както и влизането в игра на атрактивния Захари Текерлеков, този път като нападател.


Следващата седмица мирковчани ще изиграят и първото си гостуване за пролетния полусезон – в Елин Пелин срещу местния „Керамик”.

Няма коментари: