понеделник, 20 април 2009 г.

Две изпитания за "Средногорски атлет" в близките седмици

За две предстоящи изпитания се подготвят състезателите от средногорския клуб по лека атлетика. Седмица след Великденските празници треньорът Ваньо Масларски ще заведе четирима от своите възпитаници на международен турнир в столицата, след това местните млади таланти ще пътуват и към Панагюрище за да премерят сили със свои връстници от страната.


Надпреварата в София се провежда за първа година и е в чест на Цветанка Христова – известна наша атлетка от близкото минало и рекордьорка на България в дисциплината хвърляне на диск. Поканени са тимове от множество европейски страни, но е по-вероятно турнирът да се превърне в своеобразна Балканиада. „Средногорски атлет” ще участва с четири от своите възпитаници.


Сред тях, разбира се, е най-опитната в състава – многобойката Мария Христова, която ще се бори за медалите в дисциплините свързани с хвърляне и тласкане. В дългите бягания пък – 1500 и 3000 м., ще стартира Любомир Дишлянов. Освен тях в турнира ще участват и братята Атанас и Христо Атанасови, които също ще се борят за по-добро класиране в надбягванията.


Седмица по-късно четиримата ще пътуват и към Панагюрище за турнира в чест на дългогодишния местен състезател и треньор Мулешков. Участниците отново ще бъдат както от страната, така и от съседните държави. Надпреварата се провежда вече повече от 15 години с една единствена дисциплина – бягане на 800 м. В него ще се включат и други състезатели от средногорския клуб, като Ваньо Масларски планира да вземе със себе си около 10 от местните лекоатлети.

Няма коментари: