събота, 11 април 2009 г.

Четвърти мач без загуба за "Мирково"

Футболистите на „Мирково” продължиха с успешната си серия и все още са без загуба през пролетния полусезон на окръжната футболна група. Средногорци надделяха с 3:1 при гостуването си на „Керамик” (Елин Пелин), като за последните четири срещи имат две победи и две равенства.


Гостуването на средногорци започна добре за тях – местните футболисти не допуснаха попадение през първото полувреме. Още в началото на втората част обаче домакините откриха резултата в срещата след точно изпълнена дузпа. Няколко минути по-късно красив удар на Недко Йорданов от пряк свободен удар бързо върна паритета в головото съотношение.


В следващите минути на стадиона в Елин Пелин настъпи истинска драма. Първо Добрин Михайлов – Добата завърши успешно един от типичните си пробиви в противниковата защита и за първи път изведе гостуващия състав напред – 1:2. След това домакините пък отново получиха правото да изпълняват 11-метров наказателен удар, спасен от младия страж на мирковчани Боян Иванов.


Логично, футболистите на „Керамик” се хвърлиха в атака, но така и не успяха да стигнат до нов гол. Вместо това средногорци затвърдиха успеха си с попадение на Захари Текерлеков и си тръгнаха с трите точки от срещата.


Успехът на „Мирково” бе малко неочакван преди началото на двубоя, но напълно заслужен с оглед неговото развитие. Местният футболен отбор има възможност да продължи серията си и през идния уикенд, когато ще домакинства на един от най-слабите тимове в шампионата – „Бенковски” (Костенец). Предварителните очаквания са за лека победа и пета поредна среща без загуба за средногорския състав.

Няма коментари: