неделя, 5 април 2009 г.

Волейбол - победа за мъжете в последния мач от сезона

Пирдопските волейболисти приключиха с участието си в тазгодишния шампионат по възможно най-добрия начин. В последната си среща те надделяха над гостуващия тим от Козлодуй с категоричното 3:0 гейма, но победата бе слаба утеха след пропуснатия и тази година шанс за влизане в горния ешелон.

Изяви през последните седмици имаха и младите таланти от школата на местния волейболен тим. На 25 март отборът от момичета до 13 г. пътува към Кюстендил за участие в междуобластната зона, даваща шанс за класиране на републиканско първенство. Средногорските волейболистки спечелиха с 2:0 гейма срещу Перник и тима на домакините, но отстъпиха със същия резултат от Етрополе и Разлог. По този начин те останаха трети в крайното класиране и не успяха да се наредят сред първите два състава, които ще играят и на финалите.

Според наставника Павел Лалов обаче все още не всичко е изгубено. Шанс дава т.нар. правило „Щастливият губещ”, по силата на което един от всичките тимове в страната, класирал се на трето място в своята зона, ще може да участва на финалите. Това ще бъде съставът с най-добро геймово съотношение, което при пирдопчани е 4:4.

На 2 април пък отново в Кюстендил се изигра и зоната при девойките младша възраст (до 16 г). Тук нашите момичета се паднаха в група с домакините и Разлог, срещу които записаха съответно загуба с 0:3 гейма и победа с 3:1 гейма. В крайното класиране това представяне стигна само за петото място, което означава край на участието.

На 25 април ще се проведе и междуобластната зона за волейболисти до 15 г., на която домакин ще бъде Перник. Там пирдочани отново ще имат отбор-представител.

Няма коментари: