неделя, 5 април 2009 г.

Очаквано представяне на пирдопските тенисисти

В края на месец март във Варна се изиграха финалите от републиканското първенство по тенис на маса за юноши и девойки до 15 г. За надпреварата пътуваха общо шест от пирдопските млади таланти, сред които и единствената класирала се директно за основната схема – Борислава Лазарова.


За съжаление, но и напълно резонно, местните тенисисти така и не успяха да преодолеят първите си съперници и рано-рано отпаднаха от борбата за призовите места. Ваня Брайнова, спечелила преди броени седмици бронзов медал от финалите в долната възрастова категория (момичета до 12 г.), тук нямаше шанс и отстъпи пред по-опитната си съперничка. Подобно бе развитието в двубоите и на останалите средногорски таланти – Лъчезара Козлекова, Велизар Стоев, Павлин Михов и Николай Койчев. Всички те стартираха от квалификациите, но в крайна сметка не успяха да достигнат до основната схема.


Що се отнася до Борислава, тя вече бе осигурила мястото си там като една от най-добрите 8 състезателки от Южна България – определени на своеобразния полуфинал, домакинстван от Пирдоп. Нашето момиче обаче нямаше късмет в жребия и още в първия кръг се изправи срещу представителка на една от най-силните школи в страната – Момчилград. Двете тенисистки завързаха оспорван мач, който в крайна сметка бе загубен от среднорската състезателка с 2:3 гейма.


Пирдопчани участваха и в турнира по двойки, където също не успяха да запишат победа. Представянето им на турнира обаче не може да бъде квалифицирано като разочароващо, дори напротив. Самото участие на подобен форум от високо ниво броени месеци след активизирането на пирдопската детско-юношеска школа заслужава искрени адмирации.


Следващото изпитание на местните таланти ще бъде на 11 април, когато в Асеновград ще се проведе един от традиционните родни турнири в тениса на маса.

Няма коментари: