събота, 25 април 2009 г.

"Мирково" продължава без загуба - вече пети пореден мач

След едноседмична почивка заради великденските празници, футболистите на „Мирково” продължиха с победната си серия и постигнаха успех с 4:2 като домакини на „Бенковски” (Костенец). Средногорският тим още няма загуба през пролетния полусезон и в петте мача досега е записал три победи и две равенства.


Срещата от 15-ия кръг на окръжното първенство започна при силен вятър, който попречи на играта и не позволи на мирковчани да материализират домакинския си превес. В края на полувремето обаче само пет минути бяха достатъчни на местните футболисти за да „дръпнат” в резултата с два гола аванс. Пръв в прегръдките на своите съотборници попадна Добрин Михайлов – Добата, малко след него самостоятелна акция на Ненко Георгиев завърши с хубав и точен удар, удвоил преднината на домакините.


Втората част донесе гол „от съблекалнята” за гостите от Костенец, които още в първата си атака успяха да намалят преднината на своите опоненти. Попадението така и не доведе до особен умпулс в играта на гостите, които очевидно бяха по-слабият тим в двубоя. В 60-ата минута отново Добата сложи точка на спора с красив и точен далечен удар, довел резултата до 3:1. Сякаш за да повтори сценария от края на първото полувреме пък, броени минути по-късно Ненко Георгиев също се отчете с второ попадение във вратата на „Бенковски”.


Преднината от три гола успокои треньора на средногорци Николай Николов и в последните минути на срещата на терена се появиха някои от по-младите футболисти в тима. Това позволи на гостите да отбележат второ попадение малко преди реферът да даде последния си сигнал, с което бе фиксиран и крайният резултат – 4:2.


През идния уикенд на мирковчани предстои тежко гостуване в Церово срещу едноименния местен отбор. От местния футболен състав обаче се надяват да продължат с доброто си представяне през пролетта и да „измъкнат” поне точка от опонентите си.

1 коментар:

Анонимен каза...

Здравейте г-н Иванов ! Следя Вашите публикации , но ако може и да поместите снимки на ключови играчи от футболния отбор на " Мирково ". Не притежавам снимка на Добрин Михайлов - Добата, който зная ,че е от гр. Сливен. Предварително Ви благодаря !