понеделник, 25 май 2009 г.

"Мирково" прекъсна негативната серия - 1:0 срещу "Правец"

В изтеглен мач от 19-ия кръг на надпреварата в окръжната футболна група, в средата на отминалата работна седмица тимът на „Мирково” постигна трудна победа с 1:0 над „гостуващия” отбор на „Правец”. Всъщност срещата се игра на неутрален терен – след като средногорският състав бе наказан с лишаване от домакинство за цели шест двубоя, първият от тях се изигра на градския стадион в Пирдоп.

Това сякаш само спомогна за посещаемостта – предвид близкото разстояние между двете населени места основната част от мирковските запалянковци отново подкрепиха своя състав. Пирдопчани пък отдавна бяха „зажадняли” за мач на живо, след като за първи път от много години насам градът няма свой представителен отбор през този сезон. Така или иначе, среднoгорци започнаха срещата надъхано и с ясната цел да прекъснат негативната серия от три поредни загуби.

Усилията им бяха възнаградени още в средата на първото полувреме, когато след центриране от фаул на Недко Йорданов нападателят на „домакините” Иван Спасов се разписа след удар с глава и реализира единственото попадение в срещата. През втората част повечето положения бяха за състава на „Правец”, но в крайна сметка няколко решителни намеси на младия страж Боян Иванов осигуриха победата за мирковчани.

Между другото главния съдия на срещата бе от родната „Б” група – рядко срещан факт в окръжния ешелон. За назначението голяма роля вероятно е изиграла и острата реакция от щаба на „Мирково” след няколкото поредни срещи, загубени след съдийски отсъждания в полза на противниковите отбори. Както е известно, именно това доведе до ескалация на напрежение и до нападение над рефера при домакинството на лидера „Искра” (Искрец), в резултат на което последва наказанието за местния състав.

Оттук до края на сезона за средногорци остават още три срещи – гостувания на „Спартак” (Самоков) и „Драгоман”, както и домакинство на „Скала” (Бов). То най-вероятно отново ще бъде изиграно на стадиона в Пирдоп. Мирковчани пък ще се опитат да затвърдят добрите впечатления от началото на пролетния полусезон, когато записаха цели пет поредни мача без загуба. Най-малкото заради юбилейната година – през 2009 се навършват точно 50 години от зараждането на футболното движение в средногорското село и за целта през есента се планират мащабни спортни прояви и чествания.

Няма коментари: