понеделник, 18 май 2009 г.

Републиканско първенство по тенис на маса за ветерани в Горна Оряховица


От 8 до 10 май 2009 г. град Горна Оряховица бе домакин на 35-ото, юбилейно Държавно индивидуално първенство по тенис на маса за ветерани. В надпреварата взеха участие рекорден брой състезатели – общо 170 мъже и 38 жени от над 30 родни клуба, разпределени в 7 възрастови групи при мъжете и 4 при жените. Районът на Средногорието пък бе представен от шестима тенисисти от спортен клуб ”Стоян Николов” (гр. Златица) и четирима от клуба по тенис на маса ”Пирдоп”.


Най-висок резултат от местните ветерани постигна Илия Филипов от Златица, който завоюва два бронзови медала – един в своята възрастова група (75-79 г.) в индивидуалната надпревара и още един от играта по двойки, където партньор на средногореца бе Иван Иванов от Първомай. От останалите местни тенисисти най-много победи спечели пирдопчанинът Йордан Лазаров, който успя да премине предварителната си група в най-оспорваната категория (40-49 г.), след което спечели и следващия си мач. Йордан обаче не успя да изиграе осминафиналната си среща, той като на средногорската група се наложи да тръгне от Горна Оряховица по-рано от предвиденото. В същата възрастова категория Лукан Брайнов и Тодор Велчев играха добре, но не успяха да преодолеят групите си.


Един от доайените на пирдопския тенис - Никола Панов, също записа поредното си добро представяне на национален форум. Средногорецът загуби само една среща в предварителна си група от категория 60-64 г., и то от бъдещия шампион на страната. Още в следващия си двубой обаче Панов бе елиминиран.


Наградите на победителите бяха връчени лично от кмета на гр.Горна Оряховица - инж. Йордан Михтиев, председателя на родната федерация по тенис на маса – г-н Стефан Китов и от председателя на федерация „Ветерани спортисти” – г-жа Здравка Йорданова. Залогът бе особено голям, тъй като от класирането зависеше кои от участниците ще се състезават на предстоящото през юли тази година ІІ-ро Световно първенство по тенис на маса за ветерани, на което домакин ще бъде София. Досега участие в него са потвърдили 45 тима от 9 държави, като се очаква за призовите места да воюват общо над 150 тенисисти от целия свят.

Няма коментари: