неделя, 31 май 2009 г.

"Мирково" със зрелищна победа - 5:2 като гост нв Самоков

С резултатна победа завърши съботното гостуване на „Мирково” в Самоков. Средногорските футболисти надделяха с 5:2 над местния „Спартак”, като срещата се игра на стадиона в намиращото се наблизо село Широки дол. Причината бе в насрочения за същия час домакински мач на „Рилски спортист” – „спартаковци” по принцип играят срещите си на помощното игрище към стадиона на професионалния тим.


Мирковчани заминаха за срещата без двете си основни фигури в нападение – Добрин Михайлов – Добата и Ненко Георгиев, но въпреки предварителните очаквания местният тим буквално разгроми опонентите си. Още от самото начало гостите доминираха играта и успяха да открият резултата в срещата. Всъщност това затвърди една интересна тенденция – във всички мачове от пролетния полусезон досега, с изключение на нулевото равенство срещу „Гранит”, средногорските състезатели винаги първи са излизали напред в резултата.


Към края на първото полувреме домакините успяха да се върнат в мача и изравниха головото съотношение, но след почивката бяха безсилни пред своите опоненти. Местните футболисти набързо дръпнаха с два гола аванс до 3:1, след което самоковлии върнаха още едно попадение. Това поне на теория върна интригата в срещата, но на практика мирковчани не допуснаха изненади и с още два гола оформиха крайното 5:2.


Победата укрепява средногорския тим в средата на таблицата и затвърждава добрите впечатления от играта през последните месеци. Следващата среща ще е домакинска, но отново най-вероятно ще се играе на стадиона в Пирдоп. Идната неделя, 7 юни, „Мирково” ще играе със „Скала” (Бов). Двубоят ще започне в 17:00, като засега няма признаци за евентуална промяна на датата и часа предвид провеждането на избори в същия ден. Иначе местният тим излиза единствено и само за победа, тъй като това ще е и последната домакинска среща за сезона. В следващия, последен кръг, мирковчани гостуват на отбора на „Драгоман”.

Няма коментари: