понеделник, 18 май 2009 г.

Наказаха "Мирково" с цели шест мача лишаване от домакинство

Най-интересната новина от последната седмица, свързана със средногорския футболен клуб „Мирково”, за съжаление не е свързана с играта на терена. Местният тим отнесе солено наказание – глоба и цели шест мача лишаване от домакинство. Неприятната новина дойде дни след невъздържаната реакция от страна на местната публика, която се нахвърли върху рефера секунди след последния съдийски сигнал на домакинския мач срещу лидера „Искра” (Искрец).

Както вече писахме, мирковчани загубиха мача с 1:2 след като броени минути преди края резултатът все още бе равен. Афектирани от пропуснатата възможност за поднасяне на изненада и ядосани от няколкото спорни отсъждания на съдията, група фенове скочиха на бой срешу него. Реакцията на БФС не закъсня – така въпреки значителните средства, които мирковчани хвърлиха в обновяване на стадиона, те ще трябва да изиграят следващите си шест домакинства на чужд терен.

Иначе през отминалия уикенд местните футболисти допуснаха трето поредно поражение, този път с 1:4 като гости на „Торнадо” (Безден). Средногорци поведоха в резултата още в началните минути чрез Ненко Георгиев, но до края на полувремето техните домакини направиха пълен обрат с три гола, последният от които от дузпа. През втората част и двата състава не сътвориха нещо запомнящо се, а в последните минути играчите на „Торнадо” добавиха още един гол на сметката си.

В следващия кръг „Мирково” приема „Правец, този път на стадиона в Пирдоп. Срещата ще се изиграе в сряда, 20 май, от 18:30 часа – след като ръководствата на двата тима се споразумяха да я изместят от предварително насрочената дата 24 май. Причината – множеството абитуриентски балове, които се очаква да редуцират до минимум публиката, а и да „ангажират” някои от самите футболисти.

До края на сезона средногорци имат още едно домакинство, което също най-вероятно ще бъде проведено на пирдопска земя. Сега мирковчани се надяват наказанието да бъде намалено, но каквото и да стане, те със сигурност ще „пропуснат” и първото си домакинство за следващия сезон.

Няма коментари: