понеделник, 13 юли 2009 г.

За втора поредна година - пирдопски учители на спартакиадата в Албена


За втора поредна година учители от региона взеха участие в традиционната спартакиада, която всяка година събира преподаватели от страната и чужбина в курорта Албена. Събитието, провело се в рамките на три дни в началото на месец юли, бе организирано за пети пореден път и това лято включваше и солидна група от Полша – над 30 души. Средногорци пък увеличиха бройката участници и бяха общо деветима, отново основно от СОУ „Саво Савов” – Пирдоп. И тази година местните педагози показаха завидни умения и се справиха повече от добре в конкуренция с далеч по-големи градове и училища.

Най-„напечено” отново бе в турнира по плажен волейбол, където пирдопската тройка бе в състав Ресми Бобев и Теодор Колев – преподаватели по физкултура, плюс Павел Лалов - литература, и тримата от Пирдоп. Първата среща бе спечелена с лекота срещу представители на Враца, но жребият изигра лоша шега на средногорци – изправяйки ги срещу състава от Чирпан, шампион от 2007 и вице-шампион от 2008. Мачът бе изключително равностоен; пирдопчани пропуснаха да вземат първия гейм след като водеха с 20:18 и им трябваше само точка за да го „затворят”, но след това взеха втората част. В тайбрека обаче чирпанци не допуснаха изненада и записаха победа в срещата.

Тази година учителите от региона участваха с отбор и при жените. Галя Златанова, Евгения Георгиева и Даниела Ганчовска, преподаватели съответно по физкултура, математика и история, се включиха с огромно желание, но така и не успяха да преодолеят първите си съпернички. Дамите от Средногорието
все пак поднесоха изненада, и то на малко очакван спорт – дартс. В тази надпревара се включиха Антоанета Димитрова – учител по физика и Донка Чардакова – по информатика, които отборно се наредиха пети от общо над 20 състава и си тръгнаха с купа. Г-жа Чардакова пък стигна още по-напред в индивидуалното състезание – трето място за представителката на СОУ „Саво Савов”.

На стрийтбол местната група бе представена от същия състав както
и при плажния волейбол – Ресми Бобев, Теодор Колев и Павел Лалов. Те „паднаха” с едно място от миналогодишната си пета позиция и завършиха шести, но все пак си тръгнаха с купа от турнира. Иначе най-много смях отново падна на надпреварата по теглене на въже, където се включиха Теодор Колев, Антоанета Димитрова, Ресми Бобев, Донка Чардакова и съпругът й. След победа над преподаватели от Пловдив пирдопчани завършиха наравно с миналогодишните шампиони от Варна (по регламент ако до 30 сек. никой от отборите не постигне победа, срещата се счита за реми). Последваха още две победи и един равен, след което в битка за четвъртото място уморените средногорци загубиха от Русе и в крайна сметка останаха пети от 15 отбора.

Разбира се, основната цел на турнира отново бе постигната – три дни спортни надпревари и водни забавления под горещото юлско слънце в курорта Албена, които със сигурност са довели до още по-силно сплотяване на учителските екипи от страната и чужбина.

Няма коментари: