вторник, 7 юли 2009 г.

Победа за Ненко Стаменов във втория кръг


Първа победа за сезона и въобще в кариерата си на мото-състезател записа 25-годишния Ненко Стаменов от Златица. Състезателят успя да спечели втория кръг от тазгодишната надпревара по мотициклетизъм на писта в категория супербайк – клас 1 000 кубика. За разлика от предишното състезание този път младежът нямаше никакви технически проблеми с мотора си и с лекота взе максималния брой точки в Плевен, продължавайки уверено към шампионската титла в своя клас.

В първия кръг Ненко стартира от четвърта позиция, но повреда в съединителя, появила се броени часове преди старта, го лиши от възможността още тогава да оглави класирането. Припомняме, че средногорецът все пак не се отказа и се включи в надпреварата, което се оказа правилен ход. Състезателят засрами голяма част от опонентите си и въпреки техническата неизправност се нареди трети от общо 23 участници.

Този път късметът бе на страната на златичанина и надпреварата премина без никакви проблеми за него. На тренировките в деня преди официалния старт Ненко даде най-добро време и така стартира от първа позиция, като не допусна да бъде изпреварен в нито една от десетте обиколки. Младежът дори дръпна значително пред опонентите си и през последните три обиколки се движеше с около 6-7 секунди пред втория.

Крайното подреждане на участниците пък донесе още една добра новина – трето място за Калоян Ангелов от Разград, победител в първия кръг и основен опонент на Ненко в клас 1 000 кубика. Така двамата оглавиха временното класиране с равен брой точки и имат още два кръга за да излъчат победителя. Всъщност след убедителния си успех, средногорецът показа, че само евентуална нова повреда в мотора може да го лиши от първото място в крайното подреждане.

Следващите стартове са отново в Плевен, на 26 юли и 30 август. По регламент шампионът вече няма да има право да се състезава в същия клас и ще трябва да стартира следващия сезон в горния, където и конкуренцията е далеч по-сериозна.

Няма коментари: