неделя, 14 февруари 2010 г.

Тенис на маса: Пирдопският клуб проведе турнир по двойки

И тази година пирдопският клуб по тенис на маса спази традицията и в началото на месец февруари организира турнир по двойки в градската спортна зала. Общо двадесет състезателя от региона се включиха в надпреварата, като освен представители на Средногорието сред участниците имаше и тандем от Карлово.


След тегления жребий тенисистите бяха разделени в две групи, от които впоследствие бе излъчена и финалната четворка. Безапелационни лидери в първата от тях станаха Йордан Лазаров, треньор на златишката школа по тенис на маса, който се състезаваше заедно със своята дъщеря – Борислава Лазарова. Двамата не допуснаха да бъдат победени и заслужено оглавиха класирането.


След тях пък остана друга „семейна” двойка, състояща се от баща и дъщеря – Лукан и Ваня Брайнови. Те също се превърнаха в претендент за първото място, но след три поредни победи отстъпиха в решителния мач срещу представителите на семейство Лазарови с 2:3 гейма.


Във втората група най-добър се оказа тандемът между пирдопчанина Богдан Иванов и Стоян Дурчев - един от младите възпитаници на школата в с. Чавдар, подготвяна от треньора Кънчо Шопов. Освен тях, за финалната четворка се класираха и двама от най-опитните състезатели в региона – Никола Панов от Пирдоп и Пенчо Александров от с. Стъргел. Макар и по-възрастни от останалите участници, те съвсем заслужено си осигуриха участие в следващия етап.


Осемте финалисти заформиха финална четворка, в която съвсем естествено и емоциите бяха най-силни. С по две победи се отличиха лидерите от предварителните групи – Йордан и Борислава Лазарови и Богдан Иванов/ Стоян Дурчев. Срещата между тях завърши с категорична победа на семейство Лазарови и така те спечелиха първото място в тазгодишния турнир. Трети пък се наредиха Лукан и Ваня Брайнови, които надделяха над последната двойка-финалист – Никола Панов/ Пенчо Александров.

Няма коментари: