неделя, 28 февруари 2010 г.

Контролни срещи за волейболните състави на СОУ "Саво Савов" - Пирдоп

През последните две седмици волейболните състави на пирдопското СОУ „Саво Савов” изиграха контролни срещи с връстниците си от „Левски” (Карлово) като част от подготовката си за предстоящите училищни игри. Възпитаниците на Теодор Колев първо гостуваха в града на Васил Левски, а през отминалия уикенд – навръх именния ден на треньора си, домакинстваха на карловчани.


И двата волейболни маратона започнаха с двубоите при момичетата от 5-7 клас, където сравнително неопитните пирдопски състезателки направиха няколко силни серии, но в крайна сметка не успяха да спечелят нито гейм от съперничките си. Подобна бе ситуацията и при момчетата, които изиграха срещи в две възрастови категории – 5-7 клас и 8-10 клас. Особено силно средногорци се представиха пред родна публика, но въпреки огромното желание за победа не успяха да преодолеят класата на противника.


Двубоите в спортната зала на СОУ „Саво Савов” бяха изгледани от родители и приятели на състезателите, като гост на надпреварата бе и директорът на учебното заведение – г-н Цвятко Четьов.


След края на турнира в Пирдоп учителят и треньор на младите волейболни таланти Теодор Колев бе доволен от проведените контролни срещи – въпреки записаните загуби. Той сподели, че до началото на официалните училищни игри ще се опита да организира още подобни двубои, най-вероятно отново с „Левски” (Карлово) или с някой състав от Пловдив. Областният кръг от националната надпревара ще се проведе в Горна Малина – момчетата и момичетата от 5-7 клас ще се състезават на 14 март, а срещите при по-големите (8-10 клас) ще се изиграят на 28 март.


Миналата година пирдопчани също взеха участие в надпреварата и се представиха повече от добре. Тогава момчетата от 8-10 клас категорично победиха опонентите си и се наредиха първи, продължавайки по този начин към зоналния етап. Сега целта ще бъде същата, но при евентуално продължаване напред възпитаниците на СОУ „Саво Савов” отново ще трябва да се състезават в една от най-трудните зони в страната.


Момчетата и момичетата от 5-7 клас пък ще се опитат да прескочат първия кръг, след като миналата година не успяха да го сторят. Конкретно на женския профил Теодор Колев възлага големи надежди, като по думите му при по-силна подготовка през 2010 г. и натрупване на повече игрови опит, през следващата година младите пирдопски волейболистки могат да се борят дори за място на републиканското първенство.

Няма коментари: