вторник, 6 април 2010 г.

Минимална загуба за "Мирково" в гостуването на лидера


На 3 април, в пореден кръг от окръжната футболна група, отборът на „Мирково” гостува на лидера във временното класиране „Керамик” (гара Елин Пелин). Само преди седмица първенецът в подреждането се изявяваше на стадиона в Пирдоп, където с лекота разгроми местния „Спартак”. Като домакини на мирковчани играчите на „Керамик” също взеха своето, но този път значително по-трудно – с гол в последните минути за крайното 1:0.

Мачът очаквано премина под диктовката на намиращите се в по-добра форма играчи от Елин Пелин, които създадоха куп чисти положения. Домакините обаче редуваха пропуск след пропуск и това бе на път да им изиграе лоша шега – ако не бе дошло леко случайното попадение в последните десетина минути. След центриране от фаул в наказателното поле на „Мирково” се заформи разбъркване и в крайна сметка най-съобразителният от купа играчи успя да „промуши” топката през останалите и да отбележи ценния гол.

До този момент вратарят на гостите Боян Иванов вече се бе превърнал в герой за своя тим, спасявайки редица удари на противниковите играчи. В състава на мирковчани пък отново играха на ниво и трима от юношите на клуба – Стоян Питеков, Атанас Ингилизов и дебютиралият с мъжкия отбор ляв бек Лало Лалов.

Младите таланти се изявяваха и в неделя, този път в мача срещу връстниците си от „Сливнишки герой” (Сливница). При гостуването в кръга от първенството на юношите младша възраст средногорци играха добре, но загубиха с минималното 1:2. Резултатът бе открит в края на първото полувреме от домакините, които още в началото на втората част удвоиха преднината си. Макар и за малко, интригата в срещата бе върната от Атанас Ингилизов – който пет минути преди края се разписа след изпълнение на 11-метров наказателен удар.

Мъжкият тим на „Спартак” (Пирдоп) пък по програма трябваше да гостува навръх Великден на „Гранит” (Широки дол). По взаимно съгласие на двата тима обаче срещата бе отложена за понеделник, 5-и април, и се изигра след редакционното приключване на броя.

Няма коментари: