неделя, 18 април 2010 г.

Любомир Дишлянов - пети на Балканиадата в Букурещ

На 17 и 18 април в румънската столица Букурещ се проведе Балканско първенство по спортно ходене. В надпреварата взеха участие представители на почти всички страни от полуострова. Сред лекоатлетите бяха и шестте българи, завоювали шампионски титли от различните възрастови групи на провелия се през март републикански шампионат.

Част от представителния тим на България бе и възпитаникът на „Средногорски атлет” Любомир Дишлянов, който се включи в надпреварата при юношите младша възраст. Любчо премина 5-километровата дистанция за 24 минути и 28 секунди, с което се нареди пети от общо 13 участника в своята възрастова група. С това престижно класиране лекоатлетът постигна поредния успех в кариерата си и отново показа прогрес в своето развитие.

Що се отнася до останалите представители на България, те също финишираха в диапазона от пето до седмо място. По думите на средногорския треньор Ваньо Масларски, който пътува заедно с Любомир Дишлянов към северната ни съседка, това е и оптималното класиране за родните състезатели – предвид условията, при които тренират, и фактът, че в България има само един републикански шампионат по спортно ходене в годината.

Следващото изпитание за „Средногорски атлет” е през настоящата седмица. На 20-и април в столицата за втора поредна година ще се проведе турнир в памет на легендарната българска лекоатлетка Цветанка Христова. Надпреварата се организира от СК „Юниверсал” и отново ще се проведе на националния стадион „Васил Левски”.

Няма коментари: