неделя, 18 април 2010 г.

"Мирково" с първа победа през пролетта, започва шампионата при ветераните

След три поредни загуби през пролетния полусезон, отборът на „Мирково” най-накрая успя да прекъсне негативната серия в първенството на окръжната футболна група. Средногорци спечелиха с 3:2 домакинството си на „Гранит” (с. Широки дол) от 14-ия кръг на надпреварата и добавиха първите точки към актива си за 2010 г.


Мирковчани започнаха с „летящ старт” срещата и още в първия половин час стигнаха до класическа преднина от 3:0. Головете за домакините реализираха Юсмен Махмудов, играещият треньор Красимир Пастушки и капитанът Цветан Михов.


През втората част местните футболисти очаквано намалиха темпото, което за малко не им изигра лоша шега. В средата на полувремето играчите на „Гранит” също се разписаха, а в последните минути върнаха интригата в мача с нов гол. Силите им обаче стигнаха само дотук и крайният резултат остана 3:2.


В следващия, 15-и кръг, „Мирково” имаше тежко гостуване на „Спартак” (Самоков), в което отново записа положителен резултат. Изигралата се на 17-и април среща завърши без победител – 1:1, след като самоковци поведоха малко преди почивката, а в средата на втората част Красимир Пастушки донесе точката за мирковчани. Срещата можеше да тръгне и по съвсем различен начин, ако не беше късметът на средногорци в първите минути – когато техните домакини на два пъти нацелиха страничните стълбове на вратата след удари към нея.


В тези два кръга, въпреки записаните поражения, добра игра показаха и участващите за първа година в надпреварата юноши младша възраст на „Мирково”. В домакинството си на „Спортист” (Своге) те загубиха с 1:3 – почетното попадение бе дело на Атанас Ингилизов, който в последните минути на мача изпълни точно 11-метров наказателен удар. През отминалия уикенд пък младите мирковски таланти гостуваха на „Левски” (Елин Пелин) и загубиха с 0:5.


Що се отнася до пирдопския „Спартак 2001”, другият средногорски представител в шампионата на ОФГ София – Изток продължава с разочароващото си представяне. В пролетните си мачове спартаковци записват само разгромни загуби, дори от наглед преодолими отбори.


Междувременно стана ясно, че и тази година бившите футболисти на „Мирково” ще вземат участие в първенството на ветераните. Общо шест състава са се записали в турнира, който ще е на принципа на директните елиминации. Мирковчани започват участието си с домакинство на „Бенковски” (Костинброд) още тази сряда, 21-и април, от 17:00 часа. Седмица по-късно местните ветерани ще гостуват за реванша, а при успех ще се изправят срещу победителя от двойката „Спартак” (Самоков) – „Звездец” (Горна Малина).

Няма коментари: