неделя, 25 април 2010 г.

Средногорските лекоатлети с още две участия през отминалата седмица

Броени дни след Балканиадата в Букурещ, представители на "Средногорски атлет" взеха участие в още едно състезание. На 20-и април в София за втора поредна година се проведе турнирa в памет на известната българска лекоатлетка Цветанка Христова. Надпреварата отново бе на националния стадион „Васил Левски” и в нея се включиха над 350 момчета и момичета, като този път имаше и международно участие. В столицата пристигнаха и състезатели от Македония и Сърбия, чиито резултати обаче бяха извън класирането в турнира.


В дисциплината 300 м. гладко бягане Виктория Крънева финишира трета с резултат 47:71 сек. На 1000 м. пък пирдопчанката се нареди първа в крайното подреждане – пред нея бяха само по-големите състезателки от Сърбия. В бягането на тази дистанция дебют на официално състезание направиха Пламена Съйкова и Поля Ангелова, които завършиха съответно на 12-о и 13-о място.


При юношите в бягането на 1500 м. прибралият се преди броени дни от Букурещ Любомир Дишлянов финишира четвърти с 4:23 мин.; на две места след него с три секунди разлика остана Христо Атанасов. При по-малките още един представител на „Средногорски атлет” направи дебют – Боян Панчев стартира на 300 м. и завърши 11-и с резултат от 53 сек.


Дъждовното време пък, освен затруднения по време на самия турнир, „донесе” и настинка на някои от лекоатлетите. Макар и в намален състав обаче, възпитаниците на Николай и Ваньо Масларски имаха второ участие в рамките на тази седмица.


В събота, 24-и април, Панагюрище бе домакин на мемориал в памет на Борис Мулешков. Там надпреварата бе само в една дисциплина – бягане на 800 м. При момчетата Любомир Дишлянов и Христо Атанасов дублираха класирането си от София и завършиха съответно 4-и и 6-и. При жените Мария Христова записа резултат от 2:26 мин. и се нареди трета, а при момичетата Поля Ангелова остана на 12-о място.

Няма коментари: