вторник, 6 април 2010 г.

Пирдопските каратеки откриха спортната 2010 година с турнир в Бургас


В края на месец март и състезателите от пирдопския клуб по източни бойни изкуства „Френдшип” откриха спортната 2010 година. Водени от своя сенсей Ресми Бобев, каратеките пътуваха към Бургас и взеха участие в провелия се там републикански турнир по шотокан карате-до. Над 140 момчета и момичета посетиха морския град за надпреварата, общо 16 пък бяха младите таланти от Средногорието.


Представянето отново бе на ниво, а броят на завоюваните медали за пореден път бе двуцифрен – общо 18 призови места за КИБИ „Френдшип”. Най-добър резултат постигна Християн Вътев, който стана шампион на Ката и трети на Кумите. С два сребърни медала се завърна Денис Балабанов; Георги Бораджиев, Антоан Пушкаров и Генка Стефанова пък спечелиха комплект от бронзови медали.


Сред състезателите с по едно отличие заслужава да се отбележи и шампионската титла на Паулина Николова, която стана първа на Кумите в своята възрастова категория. Иначе сред участвалите от името на пирдопския клуб бяха и петима състезатели от групата на сенсей Бобев в Карлово, които също се представиха повечеот добре.


За участието си в турнира представителите на КИБИ „Френдшип” са благодарни на „Аурубис България” за оказаната финансова помощ, както и на фирма „Транс Билд” ЕООД за осигурения превоз до Черноморието. Оттук нататък сезонът за тях тепърва започва – според сенсей Ресми Бобев в близките месеци ще има изобилие от състезания в страната. Той обаче все още не е решил на кои от тях ще вземат участие неговите възпитаници, тъй като разходите за тях трябва да бъдат „съгласувани” и с бюджета на клуба.

Няма коментари: