неделя, 25 април 2010 г.

Волейболистите на СОУ "Саво Савов" със силна игра и на Зоналния етап


След като в края на март пирдопското СОУ „Саво Савов” стана областен шампион по волейбол при момчетата от 8 до 10 клас, на 24 и 25 май воденият от Теодор Колев отбор взе участие и в зоналния кръг от надпреварата. Макар че бяха посрещнати като аутсайдери от останалите класирали се състави, средногорци показаха страхотна игра и отпаднаха достойно от националните училищни игри.


В първата си среща младите пирдопски волейболисти се изправиха срещу тима на Дупница и категорично победиха с 3:0 гейма. Последва нов убедителен успех, този път с 3:1 гейма над представителите на Перник. Така за продължаването напред в турнира се оказа решаващ последният сблъсък, в които възпитаниците на СОУ „Саво Савов” се изправиха срещу момчетата на Разлог – също записали две победи до този момент.


Тук обаче класата си каза думата и с четири национални състезателя в редиците си разлогчани не загубиха нито гейм в срещата. Въпреки това, волейболистите на Теодор Колев играха повече от добре и на практика отпаднаха от тима, който по всеобщо мнение няма да срещне съпротива по пътя си към първото място в националната надпревара.


След края на зоналния етап учителят и треньор на пирдопските състезатели сподели: „Горд съм с представянето на моите момчета и искрено им благодаря за целия сезон – победихме редица добри отбори и накрая се представихме на ниво и срещу най-силните в страната”.


За пореден път Теодор Колев и неговите възпитаници изказаха искрени благодарности на директора на своето учебно заведение – г-н Цвятко Четьов, както и на местното предприятие „Аурубис България” АД. С тяхната помощ младите таланти са се сдобили с редица нови придобивки – сред които нова мрежа и над 20 професионални топки, и вече имат всички предпоставки за качествено провеждане на тренировъчния процес.


Сега за волейболните състави на пирдопското СОУ „Саво Савов” предстои почивка откъм официални изяви и подготовка за есенните срещи, в които се очакват успехи и в женския профил.

Няма коментари: