неделя, 30 май 2010 г.

Община Мирково се присъедини към националния спортен празник

На 16-и май в цялата страна бе подобаващо отбелязан Денят на спорта, като сред включилите се в инициативата бе и Община Мирково. Празникът, чията точна дата по принцип е ден по-късно – на 17-и, тази година бе значително по-мащабен и на практика се „разшири” до Месец на спорта. В неделния ден пък бе неговата своеобразна кулминация, в която малки и големи от над 120 общини премериха сили в различни надпревари.


Денят 17-и май бе определен за спортен празник през 2006 г. Провеждането му точно по това време от годината, разбира се, си има и своето обяснение: на тази дата преди повече от век в България пристигат 10 швейцарски учители по физическо възпитание и поставят основите на спорта в нашата страна.


Макар и по-малък като мащаб в сравнение с големите общини, спортният празник в Мирково също бе съпроводен от множество емоции и весели моменти. Началото бе дадено от мажоретния състав към ОУ „Георги Бенковски” с директор г-н Ецо Ецов. След изпълнението на момичетата бяха проведени бягания на две дистанции – 50 м. и 400 м. Състезанието имаше и мъжки, и женски профил, а участниците бяха разделени на възрастови групи. От общинското ръководство бяха осигурили и парични награди за победителите.


Същият ден следобед пък се проведе футболна среща между отбора на „Мирково” от началото на 90-те години и сборен тим от ветерани и настоящи състезатели. Двубоят между двата състава, които и друг път са се изправяли един срещу друг, този път завърши с победа за първата от двете формации – 5:3.


Така и тази година Средногорието се включи в инициативата на спортното министерство и стана част от най-мащабното честване на националния спортен празник

Няма коментари: