неделя, 30 май 2010 г.

Боби Лазарова - трета в страната след републиканското в Търговище


От 7-и до 9-и май град Търговище бе домакин на държавно индивидуално първенство по тенис на маса за кадети и кадетки до 15 г. Очаквано, надпреварата предизвика голям интерес сред родните клубове и общо около 200 момчета и момичета от страната се включиха в турнира. Сред тях бе и младата пирдопска надежда в този спорт – Борислава Лазарова, която записа поредното си призово класиране.

Според регламента на състезанието участничките с най-добри резултати през годината, сред които и Боби, бяха „поставени” и пропуснаха първия етап от републиканското първенство. Останалите бяха разпределени в предварителни групи от по 3 или 4 момичета, като победителките от тях продължиха към фазата на директните елиминации.

Борислава спечели с лекота първите си три срещи, в които допусна загуба само в един от изиграните геймове. На полуфинала средногорската състезателка обаче отстъпи с 0:3 пред игралата по-добре представителка на домакините Габриела Вълчанова. Така Боби се нареди трета в страната заедно с Мария Иванова – тъй като регламентът не предвиждаше изиграването на двубой за бронзовия медал.

В държавното първенство имаше още една представителка на Пирдоп – Ваня Брайнова, която трябваше да започне още от предварителните групи. Средногорската състезателка показа добра игра, но за съжаление не успя да се класира на първото място и отпадна от надпреварата.

Няма коментари: