понеделник, 10 май 2010 г.

"Мирково" рухна в Ихтиман, юношите със силен завършек на дебютния сезон

В предпоследния,17-и кръг от надпреварата в окръжната футболна група, отборът на „Мирково” допусна разгромно поражение при гостуването си на „Мъти вир”. Срещата в Ихтиман завърши с резултат 5:0 в полза на домакините и прекъсна серията на средногорци от четири поредни мача без загуба.


Двубоят започна лошо за местния състав, който инкасира две попадения във вратата си още в първите десетина минути на първото полувреме. До почивката ихтиманци направиха резултата класически, а през втората част добавиха още два гола на сметката си.


Така „Мирково” със сигурност ще остане на седмото място в крайното класиране за този сезон – заслужена позиция с оглед на показаната игра през годината.


Шампионатът обаче все още не е свършил – в последния кръг идната събота мирковчани ще се изправят срещу „Спартак 2001” (Пирдоп) в очакваното с интерес средногорско дерби. На 9-и май пирдопчани домакинстваха на „Вихър” (Лопян) в среща, завършила при резултат 1:2. Спартаковци показват далеч по-слаба форма през пролетния шампионат, но са твърдо решени да компенсират загубите от последните месеци с положителен резултат срещу местния съперник.


Юношите младша възраст на „Мирково” пък вече изиграха и последните си срещи от дебютното си участие в шампионата. Навръх Гергьовден футболните надежди на Средногорието загубиха с 2:4 домакинството си на „Балкан” (Ботевград), като головете за мирковчани бяха дело на Панайот Орозов и Атанас Ингилизов. На 8-и май, в последния кръг, юношите стигнаха до хикс при гостуването на „Чавдар” (Етрополе) – 2:2 след попадения на Васил Кенамов и Стоян Питеков от дузпа.


Мадите таланти на „Мирково” съвсем резонно завършиха първия си сезон в дъното на класирането, с 3 спечелени точки и без записана победа. В чисто игрови план обаче представянето им бе повече от добро – макар и да не записаха солиден точков актив, средногорци играха равностойно срещу далеч по-опитните си съперници и дори надиграха някои от тях. Така предварителните очаквания за множество разгромни загуби не се оправдаха, а през следващия сезон мирковчани ще се опитат и да надградят този успешен старт.

Няма коментари: