вторник, 30 март 2010 г.

СОУ "Саво Савов" - областен шампион по волейбол!


Чудесен подарък поднесоха възпитаниците на пирдопското СОУ „Саво Савов” на своя директор г-н Цвятко Четьов навръх именния му ден. В неделя, 28-и март, отборът по волейбол на момчетата от 8-10 клас участва в обастния етап от националните училищни игри и се нареди на първото място – в конкуренция с още пет състава.

Домакин на надпреварата бе Горна Малина, където в средата на месеца се изиграха и срещите при момчетата и момичетата от 5-7 клас. Водени от своя треньор и учител по физкултура Теодор Колев, пирдопските състезатели изтеглиха тежък жребий и се паднаха в една група с отборите на Етрополе и Ихтиман.

Въпреки предварителните очаквания за тежки и оспорвани двубои, представителите на СОУ „Саво Савов” бяха повече от безапелационни и не дадоха дори гейм на съперниците си. След две победи с по 2:0 гейма младите пирдопски волейболисти се изправиха срещу връстниците си от Правец във финалната среща, която бе спечелена със същия категоричен резултат.

След края на турнира настроението в пирдопския лагер съвсем естествено бе еуфорично. Щастливият треньор Теодор Колев пък сподели, че има вероятност спортната зала на градската гимназия да бъде домакин на следващия етап – зоналната надпревара.

Освен областните първенци, Средногорието бе представено от още един отбор – този на АТПГ – гр. Златица. Участващите за първи път на официално състезание златичани показаха добра игра въпреки сравнителната си неопитност и загатнаха за бъдещи успехи във волейбола.

Няма коментари: