неделя, 7 септември 2008 г.

"Средногорски атлет" се готви за Балканиадата в Черна Гора

За последното голямо изпитание през този сезон се готвят в момента в средногорския клуб „Средногорски атлет”. На 21 септември в Черна гора ще се проведе ежегодната Балканиада, която противопоставя националните отбори на всички страни от Балканския полуостров. Заедно с родния представителен тим пък ще пътува и многобойката Мария Христова, която заслужи мястото си там благодарение на бронзовия медал от последното републиканско първенство това лято.

Това ще е третото поред участие на средногорската състезателка в Балканиадата, като миналата година тя се нареди седма на гюлле. Тази есен 17-годишната Мария отново ще се състезава в коронната си дисциплина, като надеждите са за подобрение на това класиране и влизане в петицата. Към момента според треньора Ваньо Масларски тя показва добри резултати и най-вероятно ще завърши сезона със силно представяне. Леки проблеми има само със старата й травма в кръста, която е започнала да се обажда от време на време, но най-вероятно няма да се стигне до усложнение.

Добра новина за клуба е завръщането на Мустафа Ариф. Талантливият младеж започна устремно кариерата си, но впоследствие поредица от здравословни проблеми го оставяха извън стадиона. В момента той вече е напълно здрав и тренира основно техника, а през есента ще започне да набляга и на силата и бързината. Ваньо Масларски сподели, че и сега Мустафа е готов за състезание, но няма да рискува с пускането му и ще отложи повторното му завръщане в надпреварите за началото на следващата година.

На 14 септември пък Мария Христова и Любчо Дишлянов ще вземат участие в турнира „Децата на София”, който ще се проведе на стадиона на Националната спортна академия. Надпреварата ще бъде генерална репетиция за многобойката преди отпътуването й за Подгорица.

В „Средногорски атлет” продължават да тренират и дузина други момчета и момичета, като за момента повечето от тях са в начален етап от подготовката. Ваньо Масларски очаква с началото на учебната година в клуба да се запишат още желаещи да тренират младежи. Големият проблем според него обаче не е да се намерят кандидат-лекоатлети, а да бъде показан малко по-сериозен ангажимент от страна на Община Пирдоп към базата, с която разполага отбора. „Лично аз вече изгубих всякаква надежда за подобрение, надявам се поне да се помисли за пистата” – сподели той пред в. „Регион”.

Няма коментари: