вторник, 30 септември 2008 г.

"Мирково" стартира с победа и загуба

Отборът на „Мирково” записа загуба в първия кръг на стартиралия пореден сезон в Областната футболна група. На 13 септември единственият представител на Средногорието в тазгодишната надпревара пътува към с. Широки дол, където допусна поражение с 1:3 от тамошния тим „Гранит”.

Срещу неособено претенциозния отбор на домакините местните футболисти стартираха уверено и в известна степен контролираха събитията на терена. Към края на първото полувреме обаче реферът видя нарушение в наказателното поле на мирковчани и отсъди 11-метров наказателен удар, който бе превърнат в гол от играч на „Гранит”. През втората част средногорци се хвърлиха в атаки и на два пъти техни играчи излизаха на чисти позиции, но неравният терен им изигра лоша шега и при двете ситуации.

Домакините от своя страна пробваха контраатаки, които се оказаха повече от опасни и на два пъти завършиха с попадение във вратата на местния отбор. Така, при вече оформен класически резултат, Недко Йорданов все пак успя да реализира първият гол за „Мирково” през новия сезон. За съжаление, той се оказа просто почетен.

През отминалият уикенд мирковчани отново гостуваха, този път на „Звездец” (Горна Малина). Резултатът там бе същият, но с обратен знак – 3:1 за средногорци. Те успяха да поведат в средата на първото полувреме с красив удар на Ненко Георгиев, но домакините върнаха паритета минути след подновяването на играта. Натискът на мирковчани този път даде резултат и с два гола след самостоятелни рейдове в последните 15-ина минути на срещата, Добрин Михайлов – Добата донесе първата победа за сезона.

В третия кръг ще е и първото домакинство на средногорския тим – срещу „Керамик” (гара Елин Пелин), като от щаба се надяват дотогава да привърши и извършваният в момента ремонт на съблекалните. Иначе в клуба вече са прекратили тренировките на стартиралата за няколко седмици детска школа. Причината – възобновяване на школата в Пирдоп, откъдето бяха дошли и голяма част от желаещите да тренират деца.

Няма коментари: