вторник, 30 септември 2008 г.

Пирдоп имаше детска футболна школа - поне за две седмици...

През последните седмици Пирдоп имаше последен шанс да си осигури футболни емоции и през новия сезон. Наскоро стана ясно, че детската школа на „Спартак 2001” може да съществува и тази година, макар и с друг треньор. През отминалия уикенд младите футболисти дори трябваше да изиграят първата си среща, но буквално в последните часове се оказа, че са извадени от групата. Причината е чисто организационна – закъсняло картотекиране на състава.

Нещата около школата бяха стигнали до задънена улица, след като дългогодишният наставник Венцислав Петров твърдо отказа да продължи работата си с децата. В крайна сметка обаче негов заместник се намери, като ставаше въпрос за друго добре познато име сред футболните среди в Средногорието – Боян Иванов. Младежът е бивш възпитаник на пирдопските формации, а в момента е титуляр на другия средногорски тим – „Мирково”. За тренировъчния процес му помагаше и Димитър Крумов, който също бе част от отбора на юношите.

Радостта обаче трая кратко – след първоначалната еуфория и подновяването на тренировките, децата бяха „попарени” от лошата новина, дошла буквално в последните минути преди дългоочаквания старт. Така техният състав последва съдбата и на мъжкия тим, който също бе възроден, но само за няколко седмици. В крайна сметка – футбол само в Мирково.

Няма коментари: