неделя, 29 март 2009 г.

Успешен старт на 2009 г. за пирдопските каратеки

Състезателите от пирдопския клуб по източни бойни изкуства „Френдшип” откриха спортната година с участие в националния шотокан турнир „Ронин”, организиран от Община Бургас и едноименния местен клуб. Турнирът се проведе на 21 март в спортната зала „Бойчо Брънзов”, а общо 160 каратеки от страната пътуваха към черноморския град за да премерят сили в надпреварата.

Средногорският сенсей Ресми Бобев взе със себе си 15 от своите възпитаници. Местните таланти пък за пореден път не изневериха на доброто си представяне и се завърнаха в родния край с 18 спечелени медала- практически всеки от тях се завърна с отличие. От момичетата абсолютен шампион стана 10-годишната Айлин Бобева - спечелила злато и на Ката, и на Кумите; освен нея на най-високото стъпало на почетната стълбичка в своята категория се качи и Павлина Николова – първа на Кумите.

От останалите девойки Ивалина Червенкова и Станислава Иванова завоюваха съответно бронз и сребро на Ката, а Генка Стефанова и Гергана Георгиева си тръгнаха със сребро на Кумите. Десислава Иванова пък спечели бронзов медал и в двете дисциплини, а Славянка Червенкова бе наградена със специална грамота за поредното си участие на голямо официално състезание.

При момчетата отново най-добър бе Реми Бобев, които стана първи на Ката и втори на Кумите. Всъщност единственият, който успя да го победи, бе Петър Петров – двамата възпитаници на КИБИ „Френдшип” заформиха оспорван финал на Кумите в своята категория и в крайна сметка Петър заслужи златото. С по два бронза и в двете дисциплини се завърнаха Неделко Калоянов и Георги Бораджиев, а от останалите средногорци Християн Вътев се нареди втори на Ката, а Денис Балабанов и Иван Червенков – съответно втори и трети на Кумите.
Пътуването на пирдопския тим до Бургас бе осъществено със съдействието на родителите на част от участвалите деца. Освен състезателите, за пореден път на татамитата се изявява и техния сенсей Ресми Бобев, който беше един от двамата главни съдии на надпреварата.

Състезанието в крайморския град бе първа проверка за местните млади каратеки и основна част от подготовката им за предстоящата Международна Шотокан купа „Шисейкан”. Престижният турнир е ежегоден и традиционно се провежда в столичната зала „Сиконко”, като на 26 април освен българи в нея се очакват и състезатели от Румъния, Македония и Сърбия. Според сенсей Бобев очакванията са за пореден успех – особено предвид силния старт, който направиха възпитаниците му.

Няма коментари: