неделя, 22 март 2009 г.

Школа по тенис на маса вече и в Златица

Вече от няколко седмици и клуба по тенис на маса в Златица може да се похвали с детска школа. Откриването й стана след като един от най-опитните тенисисти в Средногорието – пирдопчанинът Йордан Лазаров, се съгласи да се „прехвърли” в другия отбор от региона и да започне подоготовката на младите златишки таланти.

Предварителните очаквания за силен интерес от децата в града се оправдаха и още от самото начало над 40 момчета и момичета се записаха в школата и започнаха да посещават тренировки. Към момента около 25 от тях продължават подготовка, което според Йордан Лазаров е съвсем нормално – „Иска се голямо търпение и постоянство, за да преодолееш първите седмици и месеци – докато изградиш съответните спортни навици”. Според него поне една дузина от децата показват достатъчно хъс и заложби за да не се откажат и да продължат напред към успехите.

Клубът продължава набирането на желаещи, а тренировките са три пъти в седмицата – понеделник, сряда и петък. За участие в състезания все още е прекалено рано да се говори – все пак в момента бъдещите тенисисти правят едва първите си стъпки в този спорт. „През първата една година ще се набляга предимно на интензивен тренировъчен процес” – казва Йордан Лазаров и добавя: „Плюс евентуално посещение на някой от по-големите турнири – но само като зрители.”

1 коментар:

Анонимен каза...

Искам да попитам само къде се провжедат тренировките и от колко часа?