неделя, 29 март 2009 г.

"Мирково" с нулев хикс

Седмица след като откриха по възможно най-добрия начин пролетния полусезон, футболистите на „Мирково” допуснаха грешна стъпка у дома. В мач от 12-ия кръг на окръжната футболна група средногорци пропуснаха да запишат лесен успех срещу един от най-преодолимите съперници в групата – „Гранит”(с. Широки дол). Своеобразното „дерби” в дъното на класирането завърши така, както започна – без голове.


В състава на мирковчани отсъстваха четирима основни състезатели, но и без тях домакините създадоха поне дузина чисти голови положения. В главен „виновник” за нулевия им успех се превърна вратарят на „Гранит”, който сякаш оправда името на своя състав и бе непробиваем. Според наставника на средногорския състав Николай Николов, вина може да се търси и в странните на моменти отсъждания на съдийската тройка от Самоков. „Самото им назначаване бе повече от странно, като се има предвид че село Широки дол е на броени километри от Самоков” – сподели след срещата бившият вратар и настоящ треньор на мирковския състав.


Така или иначе, местните футболисти пропуснаха не само двете точки в срещата, но и чисто психологическия ефект от две поредни победи на старта на пролетния дял от първенството. В тима вече чакат с нетърпение предстоящото идната събота регионално дерби срещу „Звездец” (Горна Малина). Двата тима изиграха контрола броени седмици преди подновяването на шампионата и тогава не успяха да се победят. Сега обаче всичко различно от успех за домакините от „Мирково” би се приело като разочароващо представяне.

Няма коментари: