вторник, 10 март 2009 г.

Тенис на маса: И Ваня Брайнова напред към финалите

Седмица след като Пирдоп бе домакин на държавното първенство по тенис на маса за момчета и момичета до 15 г., на 28 февруари в Панагюрище се проведе и надпреварата за деца до 12 години. Двата турнира бяха за клубовете от Южна България и в тях бяха определени 16-те най-добри състезатели, които заедно със същия брой победители от северната част на страната ще заформят финалната схема на турнира.

Общо около 70 млади тенисисти пътуваха в последния ден на февруари за да се включат в надпреварата. Сред тях бяха и 4 момичета и 3 момчета от набиращия вече сили пирдопски клуб. Големият отсъстващ в редиците на средногорци бе Борислава Лазарова, която вече спечели място във финалите при по-големите, но със своите 13 г. нямаше как да участва и в другата възрастова група.

От местните таланти единствено Ваня Брайнова успя да преодолее своята група, като след две победи продължи напред към елиминациите. Там обаче пирдопчанката изтегли труден жребий и загуби с 1:3 гейма от представителка на една от най-силните школи в страната – Момчилград. Въпреки поражението Ваня се нареди сред първите 16 и ще вземе участие в борбата за републиканската титла.

Една победа не стигна на Николай Койчев, който от останалите средногорски тенисисти бе най-близо до класиране напред. Лилия Вучкова, Никол Господинова, Лъчезара Козлекова, Павлин Михов и Велизар Стоев също отпаднаха в предварителните групи.

Гостуването в Панагюрище бе второ за СКТМ „Пирдоп” от началото на годината, след като в началото на януари местните състезатели взеха участие в турнира по случай 15-годишнината от учредяването на тенис клуба в града.

Няма коментари: