неделя, 29 март 2009 г.

Златишките борци премериха сили с "Левски" в контрола

Контролна среща с елитния столичен тим „Левски” проведоха възпитаниците на златишкия клуб по борба към СК „Стоян Николов” през отминалата седмица. Проверката бе договорена от наставника на средногорските таланти Иван Нешков с цел да се запълни дупката откъм официални надпревари в спортния календар за месец март. Първоначално контролата трябваше да бъде с другия голям софийски състав – „ЦСКА”, но поради вътрешни проблеми в тима на „армейците” златичани премериха сили с техния „син” съперник.

Почти всички местни борци пътуваха към София – така общо 22 деца от региона стъпиха на тепиха в столичната зала. Всяко от тях заформи поне по две схватки с възпитаници на отбора-домакин, а отзивите след края на проверката бяха повече от положителни. Най-голяма изненада предизвика представянето на 10-годишния дебютант Захари Зашев, който в първото си по-сериозно състезание показа изключителни заложби и записа две красиви победи в кат. до 35 кг. Особено впечатляващ бе вторият успех, дошъл в схватка с 14-годишен възпитаник на „Левски”, медалист от републиканско първенство. Друг дебютант – трениращият едва от три седмици Мартин Калинов, тушира далеч по-опитния си съперник само за 13 секунди и също предизвика искрените адмирации на всички присъстващи.

Останалите средногорски таланти също се бориха добре. Иван Ушанов спечели и двете си срещи в категория до 85 кг., с по един успех се поздравиха Ростислав Савов, Иван Стоилов Станимир Чернев и Спас Серафимов. След края на контролата пък наставникът на левскарите е направил запитване към своя средногорски колега за Николай Иванов, Ростислав Савов и Иван Стоилов. Засега обаче още е рано да се каже кои от златишките състезатели ще продължат кариерата си в елитни тимове след края на сезона.

Доволен от представянето на своите възпитаници, треньорът Иван Нешков организира вечеря в ресторант „Музея” след прибирането на тима от столицата. От клуба изказват искрени благодарности на собственика на заведението – Стоян Милев, който направил отстъпка за своите млади съграждани.

Оттук нататък голямата цел за златишките борци от СК „Стоян Николов” ще бъде републиканското първенство за деца, което ще се проведе на 14 и 15 май в Горна Оряховица.

Няма коментари: