вторник, 10 март 2009 г.

Драматична, но заслужена победа за пирдопските волейболисти

Изключително важна и драматична победа записаха пирдопските волейболисти в първия си домакински мач за пролетта. Седмица след като загубиха на старта с 0:3 гейма във Велико Търново, момчетата на Павел Лалов постигнаха обрат срещу тима на Тетевен и спечелиха с 3:2 гейма. По този начин пирдопчани поеха глътка въздух в борбата за второто място в своята група – след успех над прекия си конкурент.

Срещата започна повече от обнадеждаващо – 25:18 т. и убедителна игра на домакините в първата част. Тетевенци обаче бързо взеха нещата в свои ръце и след стабилна игра успяха да „затворят” втория гейм с 27:25. Още тук местните волейболисти можеха да направят решителна крачка към победата, но множеството грешки в изпълнението на начален удар обезсмислиха добрите отигравания и донесоха поражение. Същите проблеми продължиха и в следващата част, загубена от пирдопчани с убедителна разлика – 18:25 т.

До средата на четвъртия гейм срещата продължи със същия развой, а гостите от Тетевен убедително вървяха към победа. Оттук нататък домакините сякаш изригнаха. Подкрепяни мощно от пълната зала, те направиха уникална серия от поредни точки и спечелиха с 25:18 – третият гейм с такъв резултат в мача. Подемът тръгна от поредица добри изпълнения на начален удар от страна на Александър Вътев, които дадоха увереност на съотборниците му и те също подобриха този елемент от играта си.

Последната, решителна част, очаквано донесе и най-много емоции. Резултатът вървеше точка за точка, и двата състава ясно показаха че няма да дадат лесно победата. В крайна сметка триумфираха домакините – 20:18 т.

Бурната радост на играчи и публика след последната точка бе заслужена, но победата все още не решава проблемите на пирдопчани в класирането. След поражението във Велико Търново те изостават с една победа от Тетевен, които засега заемат второто място – даващо право за борба за влизане в горния ешелон. А и програмата на местния тим е по-трудна – следват гостувания в Ябланица на местния отбор и в София – на безспорния лидер „Септември”. Въпреки това настроението в отбора е повече от добро, а треньор и състезатели са повече от категорични – „Ще се борим докрай!”.

Няма коментари: