понеделник, 12 октомври 2009 г.

И двата средногорски отбора продължиха с негативната серия

В трети пореден кръг средногорските футболни представители допуснаха загуби в срещите си. Отборите от региона гостуваха на своите опоненти, като първи двубоя си изиграха състезателите на „Спартак 2001”. Пирдопчани бяха надиграни с 1:4 на терена в Самоков от местния „Спартак” – броени часове преди националите на страната да допуснат загуба със същия резултат в квалификационния мач с Кипър.

Срещата се проведе на централния стадион в Самоков, на който се подвизава и професионалния тим „Рилски спортист” и по тази причина е с доста по-добро качество от средното за регионалните футболни ширини. Амбицираният тим на домакините бързо дръпна в резултата с два гола разлика и си осигури комфортна преднина още до почивката. През втората част „спартаковци” отново бяха надиграни и съвсем резонно допуснаха още две попадения, като при резултат 0:3 успяха да върнат един почетен гол.

След първите пет кръга обаче пирдопчани са едва с 1 точка в актива си и са отбелязали само два пъти в противниковите врата – статистика, която само по себе си е достатъчна за да опише ситуацията в клуба.

„Мирково” пък бе надигран в неделя с минималното 0:1 на стадиона в с. Широки дол, който бе на другия полюс в сравнение с терена в Самоков. Домакините се възползваха от единственото си по-сериозно положение в мача, дошло в края на първото полувреме. Тогава след изпълнение на свободен удар в близост до вратата на средногорските футболисти топката срещна гредата и впоследствие след добавка се оплете в мрежата. От своя страна мирковчани играха повече от добре и дори надиграха опонентите си, но така и не успяха да се „отпушат”, пропускайки множество чисти положения. През втората част удар на Атанас Димов дори срещна гредата, а неговият съименник в нападението на „Мирково” Атанас Атанасов на няколко пъти пропусна останал сам срещу вратаря.

Юношите младша възраст на клуба пък паднаха като домакини от „Сливнишки герой” (Сливница). Всъщност този уикенд загубите за средногорския футбол дори бяха четири – след като и ветераните на „Мирково” загубиха с 1:5 домакинството си на „Звездец” (Горна Малина) в демонстративен двубой по случай спортната годишнина в селото.

Няма коментари: