неделя, 4 октомври 2009 г.

И този уикенд - загуби за средногорския футбол


Четвърта поредна загуба за сезона записаха играчите на „Спартак 2001” в съботното си домакинство на „Гранит” (Широки дол). Пирдопските футболисти излезнаха пременени в новите си синьо-черни екипи (на снимката), но дори и с тях играта на възродения тим отново не бе на ниво.


Срещата се игра при лоши атмосферни условия – дъждовното време съвсем бе опразнило трибуните на градския стадион в Пирдоп, а теренът създаде немалко трудности на играчите. Малцината, наблюдавали двубоя, видяха много борба и малко красиви изпълнения от страна и на двата отбора. Така първото полувреме ще се запомни само с гола, извел гостите напред в резултата – дошъл след изстрел покрай вратаря в последните минути преди почивката.


През втората част в игра за „спартаковци” се появи и техният треньор Венцислав Петров, който въпреки старата си травма реши да усили нападателната мощ на своя тим. Той бе и най-близо до изравнително попадение, като след изстрел от пряк свободен удар прати топката малко над напречната греда.


Към средата на полувремето обаче състезателите на „Гранит” решиха изхода от мача с второ попадение в своя полза. След грешка в защитата на пирдопчани играч на гостите се откъсна сам срещу вратаря Милен Боянов, който спря атаката с цената на нарушение и реферът посочи бялата точка. Младият страж дори се контузи и се наложи да напусне терена. Поради липса на резервен вратар пък ръкавиците сложи полевият играч Цветан Македонски. Защитникът направи истински подвиг, спасявайки с плонж изпълнението на 11-метровия удар, но след добавката на притичал противников играч топката все пак премина голлинията за 0:2.


Броени минути по-късно резултатът придоби класическо измерение. След пробив по десния фланг състезател на „Гранит” навлезе в наказателното поле на средногорци и изненада преквалифицираният във вратар Македонски с удар от малък ъгъл. До края имаше време и за почетно попадение, което на практика бе и първото на сметката на „Спартак 2001” за настоящия сезон. Негов автор бе Мартин Николов, който с красив далечен удар прехвърли вратаря за крайното 1:3.


В неделя играчите на „Мирково” домакинстваха на „Керамик” (гара Елин Пелин) и допуснаха изненадващо поражение с 1:5, разваляйки празника по случай 50-годишния юбилей на спорта в селото. Иначе от ръководството на клуба бяха осигурили диджей и мажоретки за срещата, което допълнително повдигна духа на публиката. Зрителите се бяха настроили за убедителна победа в духа на първите два кръга от шампионата, но вместо това се случи точно обратното.


До почивката нищо не предвещаваше подобен развой на нещата – гостите откриха резултата в 30-ата минута, а Атанас Атанасов изравни за 1:1 малко преди края. Веднага след подновяването на играта обаче играчите на „Керамик” отново излезнаха напред в резултата след точно изпълнена дузпа. Третият гол за състезателите от Елин Пелин падна в 70-ата минута след далечен изстрел и грешка на вратаря на мирковчани Боян Иванов. До последния съдийски сигнал имаше време за още два гола на сметката на гостите, а за капак на всичко Красимир Пастушки изпусна дузпа в последната минута.


Юношите младша възраст на „Мирково” пък също записаха разгромна загуба при гостуването си на „Ботев” (Ихтиман) в събота. Така в крайна сметка уикенда се оказа, меко казано, неуспешен за средногорския футбол.

Няма коментари: