вторник, 27 октомври 2009 г.

Първи изяви за пирдопския волейбол през новия сезон

През отминалия уикенд, 24 и 25 октомври, в гр. Етрополе се проведе зоналната надпревара от държавното първенство по мини-волейбол за момичета до 12 г. Състезанието постави началото на новия сезон за средногорския волейбол, но за съжаление пирдопският тим не успя да продължи напред към следващия кръг на турнира.


Общо осем бяха участващите отбори, като след жребий водените от Павел Лалов момичета се паднаха в една група с представителките на „Марица (Пловдив), „Велбъжд” (Кюстендил) и изненадващо попадналия в нашата зона гр. Омуртаг. Пирдопските волейболистки се опитаха да поднесат изненадата в турнира, но класата на съперниците се оказа прекалено голяма за подобно постижение. Така срещите с „Марица” и „Велбъжд” бяха загубени с 0:2, а двубоят с Омуртаг завърши 1:2 за съперника.


По този начин средногорските момичета останаха единствено в борбата за седмото място и на следващия ден играха за него с последния от другата група – тима от Асеновград. Срещата завърши с успех за пирдопските таланти – 2:1 гейма.


В неделя бе и първия кръг от държавното първенство при девойките старша възраст, в който пирдопският тим пътува към Видин и загуби с категоричното 0:3 гейма. Освен представителките на крайдунавския град, в нашата група са още съставите на „Пирин” (Разлог) и Етрополе.

Няма коментари: